Companii

Arabesque: In primul semestru va fi mai greu ca anul trecut

07.01.2010, 23:13 70

Cezar Rapotan, proprietarul companiei Arabesque, cel mai maredistribuitor de materiale de constructii de pe piata locala, speraca anul acesta sa realizeze aceeasi cifra de afaceri ca in 2009,"cu o scadere in prima parte si o usoara revenire in partea a douaa anului".

El considera ca evolutia businessului in 2010 va fi influentatade programele de investitii ale statului si ca orice masura gen"Prima casa" este bine-venita atata vreme cat are ca efect unimpuls de stimulare investitionala. In plus, fara relansareacreditarii bancare si o evolutie stabila a cursului valutar va fiun an la fel de greu ca 2009. Compania a inregistrat anul trecut ocifra de afaceri de circa 412 mil. euro, in scadere cu 25% fata deanul precedent, businessul ajungand sub nivelul din 2007.

In acest context, Arabesque si-a redus anul trecut cu 12%numarul de angajati, pana la 3.300 de persoane, si circa 20% dinflota de transport, care se ridica la 1.000 de camioane.

"Toate aceste masuri, finalizate undeva in februarie -martieanul trecut, s-au dovedit a fi inspirate tinand cont de evolutiaulterioara a pietei in 2009. In 2010 nu intentionam sa facemrestructurari de personal", afirma Rapotan, 43 de ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO