Companii

Arabii de la Al Dahra îl curtează pe omul de afaceri Ioan Popa pentru o eventuală achiziţie a Transavia, după ce chinezii de la Smithfield s-au retras din proces

Transavia, afacere deţinută de antreprenorul Ioan Popa, este liderul pieţei de carne de pui, dar grupul are activităţi integrate, lucrând şi 10.000 de hectare de teren.

Transavia, afacere deţinută de antreprenorul Ioan Popa, este liderul pieţei de carne de pui, dar grupul are activităţi integrate, lucrând şi 10.000 de hectare de teren.

Autor: Cristina Roşca, Sorin Pâslaru

27.07.2023, 00:07 6311

ZF a scris la începutul acestui an că Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, a angajat celebra bancă de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa în privinţa unui eventual interes pentru achiziţia companiei.

Grupul Al Dahra din Emi­ratele Arabe Unite, intrat ofi­cial pe piaţa lo­ca­lă în 2018, odată cu preluarea Agri­cost, cea mai mare fermă de ce­reale din România după suprafaţă cultivată, se uită după noi achiziţii autoh­tone, în vizorul gigantului aflându-se în prezent Transa­via, afacere deţinută de omul de afaceri Ioan Popa, spun mai multe surse din piaţă.

Reprezentanţii Transavia neagă însă orice discuţii.

„În legătură cu solicitarea dumnea­voas­tră, dorim să vă informăm că nu avem cu­noş­tinţă despre nicio negociere în desfăşu­rare cu privire la achiziţia menţionată. În cali­tate de com­panie responsa­bilă, am infir­mat în trecut informaţii simi­lare venite de la publicaţia dumneavoastră (...)“, spun oficialii companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO