Companii

Austriecii de la J.u.A. Frischeis, 60 mil. euro din placaje din lemn

06.09.2007, 16:26 132

Compania Holver din Brasov, membra a grupului austriac J.u.A. Frischeis G.m.b.H, care desfasoara activitati de comercializare a placajelor si placilor din lemn, estimeaza o cifra de afaceri de aproximativ 60 mil. euro in acest an, in crestere cu 200% fata de 2006.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari in acest an se datoreaza, pe de o parte, investitiilor in valoare de 2 milioane de euro in vederea modernizarii punctelor de lucru din Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti si Constanta, iar pe de alta parte, cresterea vanzarilor va fi influentata de majorarea pietei materialelor de constructii in ultimul timp", a declarat Roxana Nichifor, director in cadrul departamentului de control al companiei Holver. Ponderea exportului reprezinta 25-30% din totalul cifrei de afaceri al companiei Holver.
"Produsele companiei brasovene sunt livrate catre concernul austriac J.u.A. Frischeis, de unde marfurile Holver sunt distribuite in intreaga lume.
Compania Holver desfasoara activitati de comercializare a placilor din lemn masiv si lemn incleiat, placaj, cherestea, furnir, pal melaminat, usi si tocuri, copertine din lemn pentru exterior.
"Cererea mare de materii prime si produse semifinite din lemn pe piata mobilei, constructiilor si amenajarilor de spatii locuibile in momentul de fata ne obliga sa crestem numarul de salariati ai companiei noastre de la 110 oameni in prezent, la 170 de angajati pana la sfarsitul anului in curs", precizeaza Roxana Nichifor.
Compania Holver a fost infiintata in anul 2000 si este membra a grupului de firme austriac J.u.A. Frischeis G.m.b.H, unul dintre principalii comercianti en-gros a produselor din lemn din Europa Centrala. Alaturi de compania Holver, grupul austriac mai detine in Romania si compania JF Furnir, cu activitati de productie a furnirului estetic si a cherestelei.
In Romania, domeniul constructiilor reprezinta unul dintre sectoarele economice care inregistreaza cea mai rapida evolutie, la inceputul lui 2007 principalii jucatori din acest domeniu estimand o crestere a pietei materialelor de constructii cu 25% fata de 2006 si cu 45% fata de 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO