Companii

Austriecii de la Wienerberger deschid a treia fabrica

22.08.2007, 18:59 17

Wienerberger Sisteme de caramizi, subsidiara locala a grupului austriac Wienerberger, cel mai mare producator de caramizi la nivel mondial, va deschide a treia fabrica de caramizi de pe piata locala pana la sfarsitul anului, potrivit Mediafax.
Wienerberger detine doua fabrici de caramizi la Gura Ocnitei, langa Targoviste, si la Sibiu. Cererea mare de caramizi de anul trecut nu a permis companiei sa faca fata cererii, fiind nevoita sa importe caramizi din Ungaria.
Pentru deschiderea celei de-a treia unitati de productie a companiei, aflata in Tritenii de Jos, in judetul Cluj, au fost investiti circa 20 mil. euro. Unitatea va avea o capacitate de productie de 140 de milioane de unitati pe an si se va intinde pe un teren de aproximativ 30 de hectare.
Wienerberger detine 253 de fabrici de caramizi si sisteme de acoperisuri in 26 de tari. Compania intentioneaza sa construiasca noi fabrici in Romania in urmatorii doi-trei ani. Ca o alternativa la construirea de unitati de productie, compania are in vedere preluarea unor producatori.
Veniturile companiei in Romania anul trecut se ridica la 44,5 mil. euro, echivalentul a 2% din totalul veniturilor grupului, in crestere cu 45% fata de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO