Companii

Avem nevoie de investiţii: bugetul INVESTALIM este mic raportat la nevoia din piaţă

Avem nevoie de investiţii: bugetul INVESTALIM este mic...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

16.01.2024, 00:07 217

Sunt 49 de companii care au depus proiectul pentru a accesa fonduri prin programul INVESTALIM, proiec­tele lor având o valoare totală de peste 600 de milioane de euro, peste bugetul programului pe patru ani.

În prima sesiune, s-au depus două proiecte care au solicitat un ajutor de stat de peste 47 de milioane de euro şi unu care solicită peste 45 de milioane de euro, practic aproape tot bugetul disponibil.

„Este clar că măsura are nevoie de alţi bani pentru a-şi atinge scopul, adică pentru ca industria să aibă capacitatea de a acoperi toată piaţa. Nevoia pieţei este mare“, crede Cosmin Măglaş, fondator şi CEO al companiei de consultanţă Atragem Finanţare.

Practic, în contextul în care România are un deficit doar pe alimente precum carne, lactate, lapte, fructe, legume şi alimente procesate de aproape 6 miliarde de euro, INVESTALIM nu poate acoperi decât o foarte mică parte din nevoia pieţei de producţie de alimente.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO