Companii

Avocati: Vinci-Aktor trebuia penalizat

06.05.2010, 23:12 52

Statul roman ar fi trebuit sa penalizeze cu cel putin 10 mil.euro consortiul franco-elen Vinci-Aktor pentru ca a denuntatunilateral contractul de construire prin concesiune a autostraziiComarnic-Brasov (55 km), sustin avocatii de la firmele deavocatura.

Vinci-Aktor a renuntat la construirea autostraziiComarnic-Brasov pe 14 aprilie, la trei luni de la semnareacontractului, fara sa plateasca nicio penalizare, desi licitatias-a intins pe o perioada de doi ani. "Penalitatile trebuie saacopere costul procedurii esuate si costul relansarii licitatiei.Tipic, ar trebui sa se situeze intre 5 si 10 milioane de euro.Intr-un final, orice guvern vrea sa protejeze platitorii de taxeimpotriva unei licitatii esuate", spune Markus Piuk, partener alcasei de avocatura austriece Schoenherr si Asociatii. MinisterulTransporturilor a fost consiliat de consortiul Louis Berger SAS,Louis Berger Group (firma de consultanta in inginerie), CredinvestInternational Corporate Finance LTD (firma de asistenta financiara)si Tuca, Zbarcea si Asociatii (firma de avocatura), valoareacontractului fiind de 4 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO