Companii

Bancile au expuneri de 21 mil. euro la insolventa Trident

17.12.2009, 23:12 48

Trident, al doilea mare retailer alimentar roman, intrat ininsolventa in luna august cu datorii de 25-26 mil. euro, estimeazaca va inchide acest an cu o cifra de afaceri de 30 mil. euro.Reteaua opereaza in prezent 4 supermarketuri, care in 2008 aurealizat vanzari de 47 mil. euro, potrivit datelor furnizate decompanie.

"Totalul creditelor contractate in perioada de dezvoltare adiviziei de retail Trident si nerambursate inca, unele mentinute ingraficul de rambursare, iar altele fiind in regim de reesalonare,totalizeaza 21 de milioane de euro. Datoriile catre furnizori siunii parteneri de afaceri sunt de aproximativ 4-5 milioane deeuro", au declarat reprezentantii operatorului supermarketurilorTrident.

Retailerul a intrat in insolventa la cererea actionarilor lascurt timp dupa inchiderea centrului comercial Trident ShoppingCenter din Sibiu, cel mai mare pariu pe imobiliare al sotilorConstantin si Alina Mateescu.

Ei au investit circa 15 mil. euro in acest proiect, pentru careau obtinut anul trecut o finantare de 10 mil. euro de la RomexterraBank. Actionarii Trident mizeaza acum pe vanzarea unor activeimobiliare pentru a-si diminua datoriile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO