Companii

BDT Group amana constructia unui centru Ford de 6 mil. euro

23.03.2009, 17:41 46

BDT Group, companie care detine in portofoliu dealerii Ford, Mazda si Chrysler, precum si o divizie de rent a car si una de leasing, a amanat constructia celui de-al doilea dealership Ford, investitie de aproximativ 6 mil. euro pe o suprafata de 20.000 mp, programata pentru prima parte a acestui an din cauza caderii pietei auto cu peste 60% in ultimele trei luni.

In planul companiei au ramas "in grafic" constructia celui de-al doilea dealer Mazda, in partea de sud a Capitalei, investitie de peste 2 mil. euro pe o suprafata de 10.000 mp, precum si inaugurarea unui dealer Saab, cel de-al cincilea din Romania, care va fi amplasat in centrul Capitalei.
Planul de investitii in extinderea companiei a fost stabilit la inceputul acestui an la 10 mil. euro, care cuprinde construirea celor trei noi dealershipuri.
In primele doua luni BDT a comercializat in total 187 de autovehicule, dintre care 120 de unitati Ford (aproximativ 15% din vanzarile marcii pe piata locala), 40 de modele ale Jeep/Chrysler/Dodge si 27 de unitati ale Mazda, in afara de marcile grupului Chrysler.
Rezultatele din ianuarie si februarie au fost la jumatate comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, scaderile fiind cauzate inclusiv de volumul redus de vanzari de flote, in comparatie cu 2008.
In cadrul programului de reinnoire a parcului auto BDT Ford are o cota de 69 de autoturisme, aproximativ 4% din cota totala de 1.632 primita de constructorul american.
BDT Group a inregistrat in 2008 afaceri de peste 64 de milioane de euro, potrivit oficialilor companiei, in crestere cu 30% comparativ cu nivelul atins in 2007. Cele mai ridicate vanzari din cadrul grupului le-a inregistrat Ford, cu 2.411 unitati.
Potrivit oficialilor companiei, in 2009 vanzarile BDT Ford vor fi de aproximativ 2.500 de unitati. Divizia de inchirieri auto a BDT Group a inregistrat afaceri de peste 1,2 milioane de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24