Companii

Beltrame, care controlează combinatele de la Călăraşi şi Târgovişte: Obiectivul pentru anul acesta este să triplăm capacitatea de producţie a combinatului de la Târgovişte. Vrem să ajungem la 300.000 de tone pe an. Beltrame a anunţat construirea unei noi unităţi de producţie de oţel verde la Târgovişte

Carlo Beltrame, CEO, Donalam: La combinatul din Călăraşi, costul energiei a reprezentat aproximativ 50% din costul total al producţiei în 2022, comparativ cu 15 - 20% în anii anteriori.

Carlo Beltrame, CEO, Donalam: La combinatul din Călăraşi, costul energiei a reprezentat aproximativ 50% din costul total al producţiei în 2022, comparativ cu 15 - 20% în anii anteriori.

Autor: Miruna Diaconu

10.02.2023, 00:07 227

Lucrările vor începe în iunie 2023, iar investiţia va depăşi 300 mil. euro Lângă fabrica de la Târgovişte, grupul italian a obţinut circa 50 de hectare de teren pentru a dezvolta un parc fotovoltaic, ce ar trebui să asigure jumătate din necesarul de energie Bugetul alocat pentru construirea parcului este de circa 65 mil. euro.

Beltrame, grupul care are în România Donalam Călăraşi şi mai multe operaţiuni la Târgovişte, îşi propune să tri­pleze capacitatea de producţie în acest an la combinatul de la Târgovişte şi să ajungă la o capacitate de 300.000 de tone pe an, cantitate care ar putea acoperi jumă­tate din necesarul intern al sectorului de construcţii din România.

„Combinatul din Târgovişte, singurul producător de oţel-beton cu ciclu complet din România, are o capacitate de producţie de circa 10.000 tone/lună. Obiectivul pentru 2023 este să creştem această capacitate la 30.000 tone/lună, adică peste 300.000 tone/an, pentru a acoperi jumătate din necesarul intern al sectorului construcţiilor şi a reduce dependenţa României de importuri“, spune pentru ZF Carlo Beltrame, CEO Donalam, parte din grupul Beltrame.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO