Companii

BERD analizează un împrumut de 100 mil. euro pentru producătorul de componente auto Faurecia

BERD analizează un împrumut de 100 mil. euro pentru...

Autor: Anca Dumitrescu

29.04.2013, 00:05 662

BERD analizează acordarea unui împrumut de până la 100 de milioane de euro producătorului francez de componente auto Faurecia, în vederea dezvoltării operaţiunilor în şase ţări balcanice, între care şi România. Împrumutul va fi acordat de BERD în colaborare cu un sindicat de bănci comerciale, iar valoarea proiectului Faurecia va fi de până la 100 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Finanţarea are rolul să susţină Faurecia în dezvoltarea activităţilor de cercetare şi dezvoltare din România, Maroc, Rusia, Polonia, Tunisia şi Turcia. Faurecia este al şaselea mare producător de componente pentru automobile la nivel mondial, specializat în scaune auto, tehnologii de control al emisiilor, sisteme de interior şi exterior pentru automobile, şi este listat la bursa NYSE Euronext din Paris. În România, Faurecia deţine unităţi de producţie la Craiova, Tălmaciu şi Mioveni, unde fabrică scaune auto, sisteme pentru interior şi sisteme de control al emisiilor.

Totodată, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va contribui, printr-o schemă de credit sindicalizat de 200 milioane euro, la finanţarea unui proiect de reabilitare şi modernizare de 266 milioane euro la centrala Turceni (judeţul Gorj) a Complexului Energetic Oltenia. Schema de finanţare presupune sindicalizarea împrumutului de 200 milioane euro către bănci comerciale, cu participarea BERD, potrivit unui comunicat transmis de bancă. Contribuţia instituţiei financiare internaţionale la credit nu a fost precizată. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO