Companii

Brau Union mareste productia de bere la PET

28.08.2006, 18:37 31

Brau Union Romania, filiala locala a grupului olandez Heineken si cel mai important jucator de pe piata berii din Romania, a anuntat la finele saptamanii trecute finalizarea unui proiect de investitii in valoare de 8 mil. euro destinat cresterii productiei de bere la PET la fabrica de la Constanta, cu o pozitie strategica in zona cu cel mai mare consum de pe piata.
"Cresterea semnificativa a capacitatii de productie si noua linie de imbuteliere la PET ne vor permite sa furnizam cantitatea necesara de bere pentru regiunea Dobrogea, dar si pentru toata regiunea de sud a tarii, unde se concentreaza doua treimi din cererea totala de bere din Romania", a spus Edwin Botterman, presedinte si CEO in cadrul Brau Union.
Investitiile derulate incepand cu luna septembrie a anului trecut au dus la triplarea capacitatii de productie, de la 400.000 hectolitri la 1,2 milioane hectolitri de bere pe an.
Programul de investitii a inclus si instalarea unei noi linii de imbuteliere la PET, cu o capacitate de 15.000 de sticle pe ora.
Cu toate ca Brau Union detine o linie de imbuteliere la sticla, cu o capacitate mai mare, cererea in crestere a determinat grupul sa investeasca intr-o linie de imbuteliere la pet, dupa cum spune Radu Chitu, presedintele fabricii Brau Union de la Constanta. Fabrica de la Constanta imbuteliaza la sticla marci precum Bucegi, Gambrinus, Golden Brau, Silva si Ciuc, iar la PET, Bucegi, Harghita si Gambrinus. Brau Union are patru fabrici la Miercurea-Ciuc, Hateg, Craiova si Constanta.
Compania are in plan investitii de peste 65 mil. euro in perioada 2006- 2008, care s-ar adauga celor realizate, de circa 140 mil. euro.
Brau Union a raportat anul trecut o cifra de afaceri de 159 mil. euro si un profit brut de 5,2 mil.euro. Piata berii, estimata la 600 mil. euro in 2005, este dominata de Brau Union, Ursus Breweries (filiala a SABMiller) si Interbrew.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO