Companii

Bulgarii reduc taxa de pod Ruse-Giurgiu de la 6 la 2 euro. Măsura e unilaterală

 Bulgarii reduc taxa de pod Ruse-Giurgiu de la 6 la 2 euro. Măsura e unilaterală

Autor: Radu Racu

09.03.2011, 16:46 196

Autorităţile de la Sofia au redus taxade tranzit pe singurul pod care leagăRomânia de Bulgaria de la 6 euro la 2 euro, însămăsura este unilaterală, respectiv se aplică doar pentru maşinilecare circulă spre România, scrie portalul bulgar de ştiriNovinite.

"Noi credem că prin această măsură creăm premise mai bune pentruintegrarea regiunii Ruse-Giurgiu şi că sporimpotenţialul turistic şi economic al întregii regiuni", a declaratministrul bulgar al Dezvoltării Regionale, RosenPlevneliev.

Conform demnitarului bulgar, reducereataxei de pod diminuează, tehnic, încasările la bugetul destat cu 3 milioane de euro, însă această pierdere ar trebui să fiecompensată de creşterea nivelului traficului rutier.

"Numărul turiştilor români care vin în Bulgaria a crescut extremde mult în ultimul an, iar Guvernul bulgar reacţionează, acum, înmod adecvat. Sperăm să avem tot mai mulţi turişti români", a spusministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO