Companii

Burci isi muta afacerile media in Luxemburg

16.05.2010, 23:08 145

Omul de afaceri Cristian Burci, 45 de ani, a vandut intregulpachet de actiuni reprezentand 59,6% din capitalul social pe careil detinea la Media Direction, agentia de media a grupului decomunicare BBDO Romania, catre Graffiti Marketing and Multimedia,companie pe care a infiintat-o anul trecut in Luxemburg, potrivitdatelor publicate in Monitorul Oficial. Cristian Burci nu a pututfi contactat pana la inchiderea editiei.

Numele omului de afaceri este legat de infiintarea in urma cuaproape 20 de ani a Graffiti BBDO, una dintre primele agentii depublicitate de pe piata locala pe care a afiliat-o un an mai tarziula grupul international de comunicare BBDO Worldwide.

Din grupul BBDO Romania, care in 2008 a rulat afaceri de 75,9mil. euro, fac parte agentia de media Media Direction, agentia depublicitate Graffiti BBDO, divizia de relatii publice PleonGraffiti si Proximity, agentia de marketing direct, online,promotional si consultanta in managementul relatiei cu clientii.Cele 596 de actiuni pe care Burci le avea la Media Direction aufost cesionate pentru 5.960 lei (circa 1.700 de euro). Astfel,actionarii agentiei de media a grupului local BBDO sunt GraffitiMarketing and Multimedia (59,6%), BBDO Worldwide (20%),Graffiti/BBDO (5%), Tobosaru Diana (7,7%) si Moraru Iordan(7,7%).

Burci, care este rezident al Principatului Monaco, mai detineafaceri in transportul cu marfa pe calea ferata, fiind proprietarulInternational Railway Systems, grup din care face parte si AstraVagoane Arad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO