Companii

Caller: Am avut doua zile sa ma decid daca plec

Caller: Am avut doua zile sa ma decid daca plec

Jacobo Caller Celestino

22.04.2008, 19:36 36

Jacobo Caller Celestino, spaniolul care a condus timp de aproximativ doi ani operatiunile grupului francez Carrefour in Romania, spune ca venirea unui nou sef in companie nu va schimba strategia de expansiune a retelei pe piata locala.
Caller a fost inlocuit, pe 15 aprilie, din functia de director executiv al Carrefour Romania de catre francezul Patrice Lespagnol, fost director al hipermarketurilor Carrefour din Spania.
Celestino a preluat in schimb conducerea operatiunilor din Rusia ale retailerului francez, urmand sa coordoneze intrarea Carrefour pe piata ruseasca.
"Am avut doua zile la dispozitie sa ma gandesc daca accept transferul in Rusia. Acesta este, de altfel, ritmul in care se iau decizii la Carrefour, ritm cu care m-am obisnuit inca de cand lucram in Spania." In Romania, retailerul Carrefour vrea sa se extinda intr-un ritm accelerat pe segmentul hipermarketurilor si si-a planificat dezvoltarea retelei de supermarketuri la cateva sute de unitati pe termen mediu si lung.
Caller a confirmat faptul ca, in prezent, Carrefour analizeaza achizitia unei retele de supermarketuri scoase la vanzare. "Am putea finaliza preluarea unei retele de magazine in acest an sau anul viitor", a precizat acesta. Printre tintele de preluare s-ar putea numara si retele dezvoltate de investitori straini. Potrivit unor surse din piata, Carrefour a purtat discutii cu reprezentantii retelei de supermarketuri G'Market.
De altfel, Caller a mai spus ca va fi greu retelei de supermarketuri Carrefour sa opereze magazine in Bucuresti in locatii izolate (stand alone), fiind astfel foarte atractive spatiile din interiorul unor centre comerciale.
Potrivit lui Caller, Carrefour nu a fost interesat de achizitia retelei de supermarketuri La Fourmi (preluata recent de Mega Image), deoarece o parte din magazine erau prea mici, avand suprafete de vanzare sub 700-800 de metri patrati. Anul trecut, Carrefour a preluat reteaua de supermarketuri Artima de la fondul de investitii Polish Enterprise Fund V, intr-o tranzactie de 55 de milioane de euro. Compania va incepe luna viitoare remodelarea magazinelor, acestea urmand sa fie redenumite Carrefour Express.
Pe segmentul hipermarketurilor, Carrefour opereaza in prezent 12 unitati pe piata locala si are planificate alte 6 magazine noi in acest an. La nivel local, vanzarile retelei de hipermarketuri Carrefour vor trece pragul de un miliard de euro la finele lui 2008.

Parteneriat cu Loteria
Retailerul a anuntat ieri incheierea unui parteneriat cu Loteria Romana, pentru vanzarea produselor acesteia in interiorul hipermarketurilor Carrefour. Directorul general al Loteriei Romane, Liliana Minca, estimeaza ca institutia va realiza vanzari medii de 25.000 de euro pe luna in fiecare unitate Carrefour. In prezent, Loteria are circa 1.600 de agentii, dintre care 700 de unitati au fost deschise cu un partener, fiind agentii mandatate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO