Companii

Cameron investeste 46 mil. euro intr-o fabrica la Ploiesti

14.08.2007, 18:26 32

Grupul american Cameron, unul dintre principalii furnizori de echipamente si servicii pentru industria de petrol si gaze din lume, va investi 63 mil. dolari (46 mil. euro) intr-o fabrica la Ploiesti.
Cameron isi consolideaza astfel prezenta pe piata locala dupa ce in 2004 a preluat pachetul majoritar al companiei Sterom Campina, producator de echipamente petroliere.
Uzina va produce echipamente de suprafata, cum ar fi capete de sonda, pentru pietele de profil din Europa, Africa, Rusia si zona Marii Caspice si Mediterane. Fabrica va avea 330 de angajati iar constructia va fi finalizata la jumatatea anului 2008. Uzina va avea o suprafata utila de 11.500 de metri patrati, incorporand si spatiile administrative si anexele.
"Cameron se dezvolta bazandu-se pe rezultatele favorabile ale actualei fabrici din Romania", a declarat John Cane, presedintele grupului de foraj si sisteme de productie al Cameron. Potrivit acestuia, pe piata de petrol se resimte o crestere a cererii pentru astfel de echipamente.
Reprezentantul Cameron a mai precizat ca noua fabrica va fi o parte complementara a retelei de unitati de productie Cameron deja existente in Marea Britanie si Europa Continentala.
"Orientarea acestei fabrici spre productia de echipamente de suprafata sofisticate va permite celorlalte uzine sa-si canalizeze resursele spre productiile lor de baza si ne va permite sa venim in intampinarea cererii crescande de echipament de suprafata de inalta tehnologie", a mai spus Carne.
Cresterea cererii se datoreaza in principal cresterii pretului la titei care determina companiile de profil sa investeasca foarte mult in activitatile de explorare si productie.
La nivel international, Cameron are unitati in SUA, Singapore, America de Sud si Malaiezia.
Sterom Campina parte grupului Cameron, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 64,6 milioane de euro, in crestere cu 60% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Compania a reusit sa treaca pe profit inregistrand un castig de 11,4 milioane de euro fata de pierderea de 5,2 milioane de euro consemnata in 2005.
La nivel international, grupul a finalizat anul trecut cu venituri de 3,7 miliarde de dolari (2,9 miliarde de euro), in crestere cu 50% comparativ cu 2005. Grupul a inregistrat un profit net de 371 de milioane de dolari (297 milioane de euro), in crestere cu 85% comparativ cu sfarsitul anului 2005.
Printre principalele companii care se afla pe piata frunzorilor de echipamenete pentru industria de petrol si gaze se numara Petromservice, companie cu afaceri de peste 300 de milioane de euro, Rominserv, companie care face parte din grupul Rompetrol, Uztel Ploiesti sau Upetrom 1 Mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels