Companii

Campofrio va angaja 1.000 de oameni la fabrica din Buftea

11.10.2007, 20:22 149

Tabco-Campofrio, filiala locala a producatorului spaniol de preparate din carne, intentioneaza sa angajeze 1.000 de persoane in noua fabrica pe care compania o va construi la Buftea, in apropiere de Bucuresti.
"O sa facem o oferta angajatilor loiali ai companiei, care in prezent lucreaza la fabrica din Tulcea, de a veni sa lucreze la fabrica din Buftea atunci cand aceasta va fi finalizata. Pentru restul angajarilor intentionam sa contractam o companie de recrutare, iar daca vor dori, vom recruta angajati care in prezent lucreaza la fabricile din zona, adica CrisTim, Angst sau Integra", a declarat Ovidiu Wencz, directorul general al Tabco-Campofrio.
Compania va investi in urmatorii doi ani intre 15 si 20 de milioane de euro in construirea unei noi fabrici de preparate din carne la Buftea, care va fi specializata in productia de semipreparate, produse ready-meal si sortimente de pizza refrigerata.
"La Buftea va fi relocata aproximativ 80% din productia care se realizeaza in prezent la Tulcea, capacitatea de productie a acesteia fiind de doua ori mai mare, de 22.000 de tone de preparate din carne anual, adica 100 de tone pe zi, fata de 12.500 de tone cat se realizeaza in prezent", a spus Wencz.
Potrivit reprezentantului companiei, terenul din Buftea a fost achizitionat in urma cu un an pentru circa un milion de euro si are o suprafata totala de 40.000 de metri patrati.
"Odata cu finalizarea noii unitati de productie, va fi mutat si depozitul central al companiei de la Tulcea la Buftea, urmand ca primul sa functioneze in continuare ca depozit interimar. Suprafata centrului logistic va fi inclusa in cei 8.000 de metri patrati si va acoperi stocul pe doua saptamani", a spus directorul general al Tabco-Campofrio.
Compania a inregistrat in primele noua luni ale anului o crestere a cifrei de afaceri de 6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Potrivit estimarilor companiei, Campofrio are in prezent o cota de piata de 7% si estimeaza mentinerea rezultatelor obtinute anul trecut, respectiv o cifra de afaceri de 35-36 mil. euro, cu o marja de profit de 8-9%.
"Aceasta cifra este sub estimarile initiale (n.r. - 40 mil. euro) din cauza pastrarii marjei de profit si atingerii unui maxim al capacitatii de productie la fabrica din Tulcea, motiv pentru care am decis construirea noii fabrici", a adaugat el.
Piata locala a preparatelor din carne, estimata la aproximativ 1-1,2 miliarde de euro, va creste anul acesta cu 10% fata de 2006 pe fondul dezvoltarii lanturilor de retail si cresterii capacitatilor de productie a principalilor jucatori din piata. Principalii producatori de mezeluri sunt CrisTim, Caroli, Aldis, Angst, Elit Cugir si Tabco-Campofrio.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO