Companii

Când fac românii shopping. Aproape o treime din vânzările săptămânale din comerţul modern local se realizează în două zile, vineri şi sâmbătă. La polul opus, cea mai slabă zi ca încasări e lunea

Când fac românii shopping. Aproape o treime din...

Autor: Cristina Roşca

30.03.2024, 00:07 154

În ultima perioadă, în spaţiul public s-a discutat despre închiderea supermarketurilor şi hipermarketurilor la final de săptămână, după modelul din unele ţări din Occident ♦ În Spania, Germania şi Franţa, magazinele alimentare au program redus în weekend  Premierul Marcel Ciolacu, citat de Mediafax, spune însă că nu e oportun ca magazinele să fie închise sâmbăta şi duminica.

Vinerea şi sâmbăta sunt cele mai bune zile ca vânzări pentru actorii din comerţul modern local, care obţin în aceste două zile aproape o treime din totalul încasărilor săptămânale, arată o analiză a companiei de cercetare de piaţă RetailZoom.

Mai exact, lider este ziua de vineri, cu o cotă de piaţă de 15,8%, urmată de sâmbătă, cu 15,1%. Astfel, unii consumatori locali aleg să intre în weekend cu shoppingul făcut, în timp ce alţii preferă să meargă la final de săptămână la cumpărături şi să îşi umple coşul pentru următoarele şapte zile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO