Companii

Ce indică piaţa imobiliară la început de an? Marile proiecte de retail revin, birourile ating minime istorice, iar logistica se menţine pe trend crescător

Silviu Pop, director al departamentului de research la Colliers România: Ne bazăm pe o creştere economică de aproximativ 3% şi pe un progres în ceea ce priveşte infrastructura.

Silviu Pop, director al departamentului de research la Colliers România: Ne bazăm pe o creştere economică de aproximativ 3% şi pe un progres în ceea ce priveşte infrastructura.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.01.2024, 10:30 5362

În zona de terenuri, sunt aşteptate câteva tranzacţii mari care s-ar putea încheia anul acesta, însă foarte mulţi dintre cei care vor să cumpere aşteaptă să vadă revenirea economiei şi abia apoi să facă achiziţii.

Piaţa de birouri rămâne la minime istorice în 2024, sectorul de spaţii logistice şi industriale va continua să crească, dar temperat, însă cel de spaţii comerciale va ajunge la apogeu în acest an.

Aşa arată previziunile făcute de compania de consultanţă imobi­liară Colliers România pentru anul care tocmai a început.

„Ne bazăm pe o creştere economică de aproximativ 3% şi pe un progres în ceea ce priveşte infrastructura. Se află în con­strucţie, în acest moment, circa 800 de kilometri de autostradă, după ce anul trecut s-a încheiat cu 1.100 de kilometri de autostradă. Sunt premise ca numărul de kilometri să se dubleze până la sfârşitul acestui deceniu, mai ales că acum chiar se lucrează. Sunt fonduri alocate şi pentru segmentul feroviar, şi acesta foarte important pentru piaţa de logistică“, a spus Silviu Pop, director al departamentului de research la Colliers România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO