Companii

Cel care a dezvoltat primele mall-uri din Bucuresti a fost racolat de Baneasa Investments

14.02.2006, 20:47 33

"Sunt convins ca experienta acumulata in acest domeniu, impreuna cu oportunitatile oferite de proiectul Baneasa, vor contribui la dezvoltarea optima a acestui proiect, cea mai vasta zona comerciala din nordul Capitalei", a declarat Ergun Ergen.

Ali Ergun Ergen a fost implicat in dezvoltarea celor doua mall-uri detinute de grupul turc Anchor pe piata romaneasca, Bucuresti Mall si Plaza Romania, ambele in Capitala. Centrele comerciale sunt amplasate in zona Vitan, respectiv Pasajul Lujerului, si au fost finalizate in anii 1999 si 2004.

De profesie inginer, Ali Ergun Ergen, 37 de ani, coordona pe langa cele doua mall-uri si derularea unui alt proiect imobiliar al Anchor Grup, insa nu in domeniul centrelor comerciale, ci o cladire de birouri de 30.000 de metri patrati, situata langa Plaza Romania, pentru care Anchor contractase un imprumut de la HVB Bank.

Proiectul Baneasa urmeaza sa fie realizat in etape, pana in anul 2015, pe un teren cu o suprafata de 224 de hectare, si va include birouri (cu o suprafata de 120.000 de metri patrati), centre comerciale (mall, hypermarket, magazin de mobila, bricolaj, articole sport, galerii de mobila etc. pe o arie de 170.000 de metri patrati) si 3.000 de case individuale, colective sau apartamente in vile.

Prima parte a zonei de retail din proiectul Baneasa va fi finalizata in luna aprilie si va cuprinde galeria comerciala Feeria Shopping Center, unde vor fi prezente Carrefour, Bricostore, Media Galaxy si Mobexpert. A doua etapa a proiectului va fi dezvoltata pe o suprafata de peste 90.000 de metri patrati. Dezvoltatorul, Baneasa Investments, a demarat la sfarsitul anului trecut si etapa ce prevede finalizarea birourilor din cadrul proiectului. Cele doua imobile de birouri vor avea o suprafata utila de 26.000 de metri patrati si vor putea fi inchiriate la un pret de circa 17 euro pe metru patrat, suma la care vor fi adaugate plata TVA si a serviciilor de intretinere.

Baneasa Business & Technology Park va fi dezvoltat, pe o perioada de cinci ani, in mai multe etape, pe un teren cu o suprafata de 12 hectare, si va cuprinde 11 cladiri de birouri din clasa A si A plus, cu o suprafata totala de 160.000 de metri patrati.

Parcul de afaceri va cuprinde, de asemenea, un hotel cu 300 de camere si centru de conferinte, restaurante, baruri, cafenele si un club de sport.

Alaturi de Baneasa Investments, in cadrul proiectului sunt implicate si companii precum PricewaterhouseCoopers (consultanta financiara), Gleeds (diriginte de santier), Salans (consultanta juridica), Callison (proiectant general), Rostrada (consultant general pentru investitii, proiectant de urbanism si pentru infrastructura), dar si Chapman Taylor, Mihai Radu Architects, Zip Studio (arhitectura).

Actionarii Baneasa Investments sunt Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Bucuresti (USAMVB) si un grup de firme controlat de Gabriel Popoviciu.

USAMVB detine 49,88% din actiunile Baneasa Investments, restul fiind detinute de mai multe companii si o persoana fizica - Andrei Mihai Bejenaru.

alexandru.cerchez@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO