Companii

Cel mai aşteptat nume în moda locală: Primark deschide primul magazin din România în mallul ParkLake în 2022, iar al doilea în AFI Cotroceni

Primark va ataca segmentul preţurilor mici, urmând a deschide magazine pe suprafaţă foarte mare, de până la 5.000 mp

Primark va ataca segmentul preţurilor mici, urmând a deschide magazine pe suprafaţă foarte mare, de până la 5.000 mp

Autor: Cristina Roşca

21.01.2022, 00:07 22492

Cel mai important brand internaţional de modă care lipsea de pe piaţa locală, retailerul irlandez Primark, a semnat primele două contracte în România. Primul magazin a fost anunţat oficial şi va fi deschis în mallul ParkLake din Capitală. Al doilea va fi în centrul comercial AFI Cotroceni, conform surselor ZF .

Primark va ataca segmentul preţurilor mici, urmând a deschide magazine pe suprafaţă foarte mare, de până la 5.000 mp, cât un hipermarket, cu 30-40 de case de marcat şi alte câteva zeci de cabine de probă. Pentru irlandezi a fost însă greu să găsească spaţii pentru primele magazine dat fiind că cele mai multe malluri sunt pline sau oricum nu au suprafeţe generoase disponibile. În cazul ParkLake, a ajutat faptul că a plecat din România retailerul Forever 21, care ocupa 1.600 mp, conform datelor ZF. Primark nu vine exact în locul lui, dar acest exit i-a permis intrarea.

Oficialii celor două părţi - retailerul şi mallul - nu au comunicat suprafaţa primului magazin Primark în România.

Decizia unui grup internaţional de modă de a veni în România este justificată de mai mulţi factori precum mărimea populaţiei, puterea de cumpărare în creştere şi evoluţia bună a economiei înainte de pandemie dar şi după. Nu în ultimul rând, contează faptul că românii sunt dispuşi să cheltuie mai mulţi bani pe haine şi încălţări decât consumatorii din regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO