Companii

Cel mai mare constructor din România, Spedition UMB, deţinut de Dorinel Umbrărescu, a trecut de 2 mld. lei afaceri în 2022

Cel mai mare constructor din România, Spedition UMB,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.05.2023, 10:00 16506

♦ Spedition UMB este doar una dintre cele trei firme de construcţii ale lui Umbrărescu, dar este singura ale cărei rezultate financiare aferente anului 2022 au fost făcute publice, fiind, totodată, şi cea mai mare ca business ♦ Tot Dorinel Umbrărescu mai deţine firmele Tehnostrade şi Sa&Pe Construct, de asemenea implicate în construcţia autostrăzii A7 ♦ De altfel, cele trei firme lucrează de regulă în consorţiu, ceea ce ar explica şi numărul extrem de mic de angajaţi raportat pe firma Spedition UMB. Spre comparaţie, Tehnostrade avea în 2021 un număr de 2.259 de angajaţi, iar Sa&Pe Construct – 1.145.

Spedition UMB, cea mai mare companie de construcţii din România după rezultatele din 2021, şi-a majo­rat spec­taculos cifra de afaceri în 2022, ajun­gând la 2,1 mld. lei, după o creş­tere de 61% faţă de anul pre­ce­dent, potrivit datelor disponi­bile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul a crescut de peste patru ori, până la 137,8 mil. lei, însă numărul de angajaţi este în continuare redus, sub 50.

Spedition UMB este deţinută de Dorinel Umbrărescu, cel care îşi pune semnătura pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din România de la această oră, autos­trada Moldovei. Con­tactat telefonic de ZF, antrepre­no­rul nu a răspuns, el având, de altfel, o prezenţă publică extrem de discretă şi refuzând să răspundă solicitărilor de presă.

Spedition UMB este doar una dintre cele trei firme de construcţii ale lui Umbrărescu, dar este singura ale cărei rezultate financiare aferente anului 2022 au fost făcute publice, fiind, totodată, şi cea mai mare ca business.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO