Companii

Cele mai mari 10 tranzacţii făcute de fondurile de investiţii în ECE în 2019. Nicio tranzacţie directă în România, piaţa locală fiind parte în trei mutări regionale

Cele mai mari 10 tranzacţii făcute de fondurile de...

Autor: Cristina Roşca

28.01.2020, 17:40 214

♦ Fondurile de private equity au realizat anul trecut în Europa Centrală şi de Est 318 deal-uri cu o valoare totală ce sare de 30,6 mld. euro ♦ Cele mai importante 10 tranzacţii au o valoare cumulată de peste 10 mld. euro ♦ România apare doar în trei mutări regionale, pe când Bulgaria, Rusia, Polonia şi Cehia figurează în top cu cel puţin o tranzacţie directă, care a vizat o companie activă doar pe aceste pieţe.

 

Vânzarea operaţiunilor grupului media CME către fondul ceh de investiţii PPF Group este cea mai mare tranzacţie făcută de un investitor financiar în regiune în 2019, având o valoare de 1,89 mld. euro, conform raportului Emerging Europe M&A Report 2019/20 realizat de casa de avocatură CMS şi de EMIS.

Tranzacţia a vizat operaţiunile CME de pe pieţele din Cehia, România, Slovacia, Bulgaria şi Slovenia.

România mai apare în clasament ca parte a altor două tranzacţii regionale şi anume achiziţia de către Advent Inter­national (SUA) a operaţiunilor din regiune ale producătorului de medicamente Alvogen şi preluarea de către Vivendi (Franţa) a businessului M7 Group din Cehia, Slovacia, România şi Ungaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro