Companii

Cererea pentru taxiuri aeriene, în picaj cu 50%

Mulţi manageri au renunţat la deplasările cu elicoptere închiriate, unde tariful pe ora de zbor începe de la 800 €

Autor: Mirabela Tiron

14.08.2012, 00:05 127
Cererea pentru serviciile de taxi aerian a scăzut cu 50%, în condiţiile în care o parte din oamenii de afaceri şi din managerii marilor companii au renunţat să mai meargă la întâlniri cu elicoptere închiriate, preţul plătit pentru o oră de zbor începând de la 800 de euro, potrivit lui Cătălin Ilie, reprezentantul firmei de taxi aerian deţinută de omul de afaceri Nelu Iordache. "Scăderea cu 50% se va vedea anul acesta şi în afacerile noastre. (...) Pentru a ne menţine pe linia de profitabilitate un avion trebuie să zboare 25-30 de ore pe lună.
Anul acesta au zburat cam 20 de ore pe lună, faţă de 40 cât făceau în 2008", spune Cătălin Ilie, directorul operaţional al Romstrade Logistic Express (fosta Direct Aero Services). Compania este controlată de Nelu Iordache, proprietarul low-costului Blue Air. Cifra de afaceri a companiei de taxi aerian Romstrade Logistic Express a scăzut anul trecut cu 75%, până la 2,2 milioane de euro.
Compania a trecut de pe profit pe pierderi de 4,5 milioane de euro, pe fondul contractării cererii pentru taxi aerian, dar şi după ce a renunţat la anumite divizii. Şi afacerile firmei de taxi aerian Jetran Air, deţinută de Ovidiu Tender, au fost în scădere anul trecut cu 27%, până la 4,4 milioane de euro. Firma care închiriază 7 avioane a avut pierderi de 1,8 mil. euro. Pe pierderi a fost anul trecut şi firma Ion Ţiriac AIR. Compania a avut pierderi de 5,8 milioane de euro la afaceri de 8,3 milioane de euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO