Companii

Chimcomplex spera la un profit de 5,7 mil. euro

19.12.2005, 17:18 12

Combinatul chimic estimeaza ca profitul net isi va continua cresterea accelerata si anul viitor.

Chimcomplex Borzesti, companie ce activeaza pe piata produselor chimice anorganice, si-a propus pentru anul viitor obtinerea unui profit net de peste 20 de milioane de lei (5,7 milioane de euro) dupa ce in primele noua luni din 2005 societatea a realizat castiguri nete in valoare de peste 3,98 milioane de lei (1,1 milioane de euro), de 7,4 ori mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut. Conducerea companiei a hotarat sa nu acorde dividende din castigurile ce vor fi obtinute anul viitor, tot profitul urmand sa fie destinat finantarii programelor viitoare de investitii.

Combinatul chimic spera ca anul viitor sa aduca si o crestere importanta a vanzarilor, cifra de afaceri programata atingand un nivel de aproximativ 200,2 milioane de lei (57,2 milioane de euro), conform Bugetului de Venituri si Cheltuieli publicat de companie. La finele trimestrului trei din 2005, cifra de afaceri realizata de Chimcomplex s-a cifrat la 101,86 milioane de lei (28,14 milioane de euro), cu o treime mai mare decat in primele noua luni din 2004.

Cresterea vanzarilor realizate de companie s-a datorat in 2005 in principal aprecierii productiei exportate, a carei pondere in totalul productiei a crescut de la 54% in primele trei trimestre din 2004 pana la 64% in aceeasi perioada a anului curent. In aceste conditii castigurile companiei au fost influentate in sens negativ de fluctuatiile de pe piata valutara.

Chimcomplex este controlata de societatea A2 Impex SRL, care detine peste 80% din actiunile companiei. A2 Impex a achizitionat in 2003, in urma privatizarii combinatului chimic, un pachet de peste 94,7% din actiunile Chimcomplex, aflat la vremea respectiva in patrimoniul APAPS. A2 Impex este parte a grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR), controlat de omul de afaceri Stefan Vuza.

AVAS detine in prezent 15,9% din actiunile Chimcomplex, restul fiind in posesia actionarilor minoritari cu detineri de sub 5%.

Actiunile Chimcomplex sunt listate pe piata RASDAQ, fiind caracterizate de o lichiditate extrem de redusa. Ultimul transfer cu titlurile Chimcomplex s-a realizat la un pret de 0,45 lei/actiune, nivel la care capitalizarea bursiera a companiei este de 33,6 milioane de lei (9,2 milioane de euro). stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO