Companii

Cine este noul proprietar al hotelului InterContinental

11.11.2008, 18:15 3326

Hotelul InterContinental de cinci stele din Capitala este detinut oficial, in proportie de 49%, de presedintele Consiliului de Administratie, Thomas Moser, potrivit raportului anual al Companiei Hoteliere Intercontinental Romania (RCHI).

Participatia coincide cu cea a firmei RHIC Holding, inregistrata in Elvetia, al carei actionariat nu era cunoscut pana in prezent. Moser, despre care nu se stiu alte informatii, apare pentru prima data in mod oficial ca actionar al companiei, pana nu de mult hotelul InterContinental fiind asociat cu numele familiei Paunescu. Potrivit raportului anual, Familia Paunescu nu mai detine actiuni in cadrul hotelului, dupa ce a vandut anul trecut cele 12,4% din actiuni cu care figura direct in actionariat. Viorel Paunescu a fost pana la sfarsitul lui 2006 si presedinte al Consiliului de Administratie (CA) si a ramas in continuare membru al CA. Paunescu nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei, iar reprezentantii InterContinental nu au dorit sa comenteze.
In ultimele doua zile, pe Bursa de la Bucuresti s-au realizat tranzactii cu circa 15,7% din actiunile companiei, valoarea tranzactiilor ridicandu-se la 3,54 mil. euro. Potrivit unor surse din piata, trei fonduri straine de investitii si-ar fi lichidat astfel participatiile. Cel mai mare fond din actionariatul InterContinental era Julius Baer, cu o detinere de 7,5%, la sfarsitul lunii iulie a acestui an. Hotelul a fost evaluat la sfarsitul anului trecut de catre compania de consultanta imobiliara DTZ Echinox la 70,7 mil. euro, din care
30 mil. euro reprezinta valoarea terenului. Pe Bursa, capitalizarea companiei a scazut in acest an cu 60%, la 22,5 mil. euro.
InterContinental a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 15 mil. euro, in crestere cu 12% in lei fata de anul precedent.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO