Companii

Cine face profit pe calea ferată din transportul de pasageri şi cine concurează cel mai puternic compania de stat CFR Călători?

Cine face profit pe calea ferată din transportul de...

Autor: Mirabela Tiron

06.08.2023, 10:00 8615

Transportatorii privaţi de pasageri de pe calea ferată au reuşit să câştige o cotă de  23% din această piaţă, unde concurează cu compania CFR Călători, liderul pieţei, subvenţionat de stat Toţi jucătorii privaţi reuşesc să aibă profit pe calea ferată, în timp ce transportatorul de stat raportează pierderi uriaşe în fiecare an.

Cei mai mari cinci transportatori privaţi de pasageri pe calea ferată, Regio Călători (Georgeta Tănase) din Braşov, Transferoviar Călători (Călin Mitică) din Cluj-Napoca, Interregional Călători (Iulian Gaga) din Cluj-Napoca, Softrans (compania de transport a Softronic – Ionel Ghiţă) din Craiova şi Astra Trans Carpatic (Valer Blidar), au raportat anul trecut afaceri totale de 558 milioane de lei (113 mil. euro), în creştere cu 24% faţă de anul anterior, potrivit datelor furnizate de ONRC şi calculelor făcute de ZF. Altfel spus, top cinci jucători privaţi au reuşit să câştige 23% din cota de pe această piaţă unde se luptă cu compania de stat CFR Călători.

Cei mai mari cinci transportatori privaţi de pasageri pe calea ferată adunau 1.406 angajaţi în total şi raportau împreună un profit net total de 11 mil. lei anul trecut, faţă de 16 mil. lei anul anterior, potrivit calculelor ZF.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO