Companii

Ciurel, CE Oltenia, despre cazul Gruia Stoica: Ofertele pentru licitaţia de 471 mil. lei au fost ridicate de Poliţie. Probabil vom prelungi contractul cu CFR Marfă pentru moment

Ciurel, CE Oltenia, despre cazul Gruia Stoica: Ofertele...

Autor: Roxana Petrescu

30.01.2014, 12:31 939

Laurenţiu Ciurel, directorul general al Complexului Energetic Oltenia, spune că producătorul de energie a primit două oferte pentru serviciul de transport al cărbunilor pentru o perioadă de trei ani de zile, valoarea contractului care urma să fie atribuit fiind de 471 de milioane de lei.

Documentaţiile pentru cele două oferte, dintre care una aparţinea companiei de stat CFR Marfă, au fost însă ridicate de Poliţie de la sediul companiei. Documentele urmează să fie analizate după ce miercuri seara Gruia Stoica, proprietarului Grup Feroviar Român (GFR), a fost reţinut de procurorii anticorupţie.

Omul de afaceri este acuzat că i-ar fi dat avocatului său, Doru Boştină, trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă pentru licitaţia organizată de Complexul Energetic Oltenia.

"Ofertele au fost ridicate de Poliţie. Actualul contract pe care îl avem în derulare este cel cu CFR Marfă. Probabil vom prelungi acest contract pe o perioadă de două luni de zile până la organizarea unei noi licitaţii", a spus Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia.

Omul de afaceri Gruia Stoica i-a dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ cere CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, susţin procurorii anticorupţie.

DNA precizează că Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, iar avocatul Doru Boştină, din Baroul Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

Dosarul în care sunt vizaţi cei doi este legat de o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu.

Omul de afaceri Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), a fost adus miercuri seară la sediul central al DNA, încătuşat şi escortat de poliţişti, pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.

La sediul DNA, procurorii a fost audiat, miercuri seară, şi avocatul Doru Boştină.

Gruia Stoica ar fi minţit procurorii anticorupţie atunci când le-a transmis acestora, legat de primirea citaţiei pentru audieri, că nu se află în Bucureşti, pentru a nu se prezenta la DNA, acest fiind motivul pentru care el a fost ridicat în baza unui mandat de aducere.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO