Companii

Colgate-Palmolive va vinde terenul si cladirea din Brasov

01.07.2008, 19:33 38

Producatorul Colgate-Palmolive ar putea incasa peste 7 mil. euro din vanzarea fabricii din Brasov, dupa inchiderea acesteia si transferarea productiei locale in Polonia.
"Compania intentioneaza sa vanda cladirea si terenul cu o suprafata aproximativa de 3.500 de metri patrati. Fabrica din Brasov este inca operationala, productia urmand sa fie inchisa, treptat, de-a lungul anului", au declarat reprezentantii Colgate-Palmolive.
Potrivit agentiilor imobiliare din Brasov, terenul pe care este situata fabrica poate fi evaluat la 3,5- 5 mil. euro, acesta fiind amplasat in zona centrala a orasului, in apropierea Tribunalului Brasov. In aceasta locatie se afla in prezent singura fabrica a Colgate-Palmolive din Romania si mai multe birouri ale companiei, dispuse pe mai multe etaje.
Tinand cont de potentialul zonei pentru dezvoltarea unor spatii de birouri, tranzactia prin care producatorul Colgate va vinde locatia din Brasov ar putea aduce companiei americane peste 7 mil. euro, incluzand pretul cladirii, estimeaza consultantii imobiliari.
In luna martie, Colgate-Palmolive a anuntat ca va opri productia de pasta de dinti si creme din Romania, liniile de fabricatie fiind transferate in Polonia. Reprezentantii companiei au declarat anterior ca incetarea activitatii de productie din Romania este una din masurile luate in cadrul unui program de eficientizare a operatiunilor companiei la nivel international. Aproximativ 190 de angajati din Brasov vor fi afectati de aceasta decizie. Compania a precizat ca va oferi servicii de outplacement angajatilor disponibilizati, prin contractarea unei companii specializate in plasare de personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO