Companii
Comerţul cu cereale a crescut de trei ori în ultimii zece ani
Secțiune susținută de
„Suntem din ce în ce mai puţini în România. Grâul rămâne pentru export în ţările unde oamenii se înmulţesc.“
Comerţul cu cereale, seminţe, furaje şi tutun neprelucrat, un sector în care activează traderii de cereale şi distribuitorii de materii prime agricole, a crescut de aproape trei ori în perioada 2008-2016, de la 8,5 mld. lei în 2008 la circa 24,5 mld. lei anul trecut, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.
„Suntem din ce în ce mai puţini în România. Oamenii pleacă în lume sau pe lumea cealaltă şi atunci ce să mai facem cu atâta grâu, cu atâta pâine? Rămâne pentru export în ţările unde oamenii se înmulţesc şi au mai multă nevoie de mâncare“, a declarat pentru ZF Mihai Anghel, proprietarul Cerealcom Dolj, unul dintre cei mai mari producători agricoli şi traderi români de cereale.
După cifra de afaceri obţinută în 2016, cele mai mari companii care au ca activitate principală comerţul cu cereale, seminţe, furaje şi tutun neprelucrat sunt ADM România Trading, Ameropa Grain, Cargill Agricultură, Glencore Agriculture România, COFCO International România, Brisegroup, CHS Agritrade România, Cerealcom Dolj, Bunge Danube Trading, Monsanto România şi alţii.
Cei mai mari zece jucători din comerţul cu ridicata al cerealelor au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 15 mld. lei, ceea ce reprezintă 60% din cifra de afaceri totală a companiilor active pe această piaţă.
*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!
-
ZF Power Summit 2019. Efectele OUG 114: Prin plafonarea gazului şi a energiei câştigă cei care nu investesc şi cei care revând, nu producătorii. Ne pierdem rolul regiona. Marile companii din energie, fie private, fie de stat, critică la unison OUG 114
-
Două firme din România, în topul „starurilor“ din regiune cu o evaluare de peste 1 miliard de dolari
-
Antreprenori locali. Producătorul pufuleţilor Gusto, afaceri de 26 mil. euro în 2018, 50% din vânzări merg la export. „Ne-am întâlnit cu noi parteneri de retail de pe trei continente.“
-
Care sunt brandurile care dotează casele românilor cu electrocasnice: În lupta pentru banii cheltuiţi pe electrocasnicele mari îşi face loc şi un brand românesc
-
Finanţe personale. Investitorii tranzacţionează de patru ori mai mult Banca Transilvania decât BRD
-
Cum arată piaţa muncii: numărul de contracte de muncă este mai mare cu 480.000 faţă de acum cinci ani
-
Cezar Boţel, BNR: Este imposibil ca politica monetară să menţină stabile, dincolo de orizonturi foarte scurte, atât rata dobânzii, cât şi cursul de schimb
-
Show Vodafone cu tehnologia 5G în Bucureşti: o hologramă, live în concert
-
Integratorul Global Technical Group vrea afaceri de 42 mil. euro în 2019, plus 30%, şi să recruteze 100 de persoane
-
INTERVIU. Mihail-Cătălin Ştefan, directorul ROMEPS: În 2013-2014 erau 2.400 de angajaţi în producţia de polistiren expandat. Acum mai sunt 800