Companii

Compania aeriană Air Connect, care a început operarea în primăvara acestui an, renunţă la toate zborurile regulate începând cu luna octombrie. Tudor Constantinescu, CEO al Air Connect: „Cele două aeronave ale noastre vor merge la Aeroitalia într-un contract de închiriere“

Tudor Constantinescu, CEO al Air Connect: Aeronavele nu au mai fost disponibile, au fost mulţi operatori care s-au confruntat cu aceste probleme. Multe aeronave în piaţă ar fi trebuit livrate, însă au fost foarte mult întârziate.

Tudor Constantinescu, CEO al Air Connect: Aeronavele nu au mai fost disponibile, au fost mulţi operatori care s-au confruntat cu aceste probleme. Multe aeronave în piaţă ar fi trebuit livrate, însă au fost foarte mult întârziate.

Autor: Miruna Diaconu

02.10.2023, 11:00 7654

Directorul companiei susţine că reluarea zborurilor se va face în primăvara anului viitor după ce compania va primi cele două avioane ATR comandate, care ar fi trebuit livrate în acest an Iniţial, acţionariatul companiei era format din şase persoane, însă astăzi, după mai multe modificări, Air Connect este deţinută de Alin Creţu, care a cerut recent intrarea în insolvenţă a companiei, şi Iulian Bogdan Năstase.

Compania aeriană Air Connect, înfiinţată în 2021, nu va mai opera zbo­ruri regulate în această iarnă după ce operarea primelor rute a început în primăvara acestui an. Motivul pentru care compania nu a mai adăugat rute în sezonul de iarnă ţine de un contract pe care Air Connect îl are cu opera­torul italian Aeroitalia, căruia i-a în­chiriat cele două aeronave ATR, adică toată flota companiei.

„Nu este o întrerupere bruscă, în momentul în care nu mai publici pro­gramul, asta nu înseamnă că este o în­trerupere bruscă. În ceea ce priveşte compania, tipul acesta de contract în­cheiat cu statul italian asigură un venit garantat pe o perioadă lungă de timp, ne oferă o predictibilitate. Contractul este pe trei ani. Aeronavele vor fi transferate acolo şi vor opera în Italia“, spune pentru ZF Tudor Constantinescu, CEO al Air Connect.

Reluarea zborurilor, susţine el, se va întâmpla în primăvara anului viitor, după ce vor mai fi achiziţionate încă două aeronave de tip ATR, care ar trebui să asigure operarea zborurilor în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO