Companii

Companiile, la risc din cauza valului 4. „Fiecare angajat are rolul lui în producţie. Dacă se îmbolnăvesc angajaţii, nu mai putem produce“. Proprietar de fabrică: Am ajuns să avem 70% din angajaţi vaccinaţi, am dat dispoziţie să prezinte certificat verde sau test negativ de la 1 noiembrie ca să prevenim îmbolnăvirea şi blocarea producţiei

ANALIZĂ

Măsurile trebuia luate din vară, acum un lockdown ar fi luat prea târziu pentru că oricum în spitale nu sunt medicamente, nu e suficient oxigen, nu sunt circuite.

Măsurile trebuia luate din vară, acum un lockdown ar fi luat prea târziu pentru că oricum în spitale nu sunt medicamente, nu e suficient oxigen, nu sunt circuite.

Autor: Mirabela Tiron

27.10.2021, 16:40 316

♦ Autorităţile nu au instituit un nou lockdown, susţinând că astfel ajută economia, însă managerii de fabrici trebuie să gestioneze singuri situaţia sanitară din companii pentru a nu ajunge în situaţia de a închide pentru că nu mai au angajaţi sănătoşi.

Dacă România va continua să înregistreze zilnic mii de noi cazuri de COVID-19 şi sute de decese, economia se va bloca în anumite do­me­nii pentru  că firmele nu vor avea cu cine să mai lucre­ze, sus­ţine un ofi­cial din Co­misia de sănătate. Au­to­rităţile vor să prevină dezastrul din sănătate doar prin introducerea obliga­ti­vităţii certificatului verde. Spre comparaţie, Letonia a instituit carantina imediat cum numărul de cazuri de COVID-19 a crescut.

Firmele instituie propriile meca­nis­me de protecţie pentru a evita infec­tarea anga­jaţilor. În unele fabrici s-a redus programul de lucru, s-a introdus munca în mai mul­te ture şi chiar li se so­li­ci­tă anga­ja­ţilor să vi­nă cu cer­ti­fica­tul ver­de sau cu test ne­ga­tiv pen­tru ca sec­ţiile să nu fie închise.  

„Am luat toate mă­surile pen­tru a preveni infectarea an­gajaţilor şi pentru a evita focare de infecţie pentru că altfel riscam să se blocheze procesul de producţie. Fiecare angajat are rolul lui în producţie. Dacă se îmbolnăvesc angajaţii, nu mai putem pro­duce. Am introdus munca în două schim­buri până în iunie anul acesta, iar acum am dat dispoziţie ca de la 1 noiembrie an­gajaţii să vină la mun­că doar cu certifi­ca­tul verde sau cu test ne­gativ săptămânal făcut pe cheltuiala pro­prie. Acum avem 70% din angajaţi vac­cinaţi“, a spus Nicolae Ciuleac, proprie­tarul Carniprod, unul dintre cei mai mari proce­sat­ori de carne de pe plan local, care are 400 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO