Companii

Consiliul Investitorilor Străini a lansat un indice care măsoară percepţia asupra mediului de business

Consiliul Investitorilor Străini a lansat un indice care...

Autor: Adelina Mihai

09.10.2014, 13:34 221

În rândul investitorilor străini din România există un sentiment general de precauţie datorită percepţiei uşor negative privind capacitatea de creştere economică şi de atragere de noi investiţii, potrivit primelor rezultate ale indicelui percepţiei despre mediului de afaceri (Business Sentiment Index), realizat pe baza opiniilor exprimate de directorii executivi ai companiilor membre ale Consiliului Investitorilor Străini (CIS).

“În ansamblu, există o amorţire în ceea ce priveşte investiţiile, respondenţii afirmând deocamdată că <nu se întrevăd motive pentru o perspectivă mai optimistă; investiţiile aşteaptă probabil o perioadă mai benefică pentru a veni în România>”, potrivit informaţiilor transmise astăzi de către reprezentanţii CIS. Rezultatele sondajului realizat pentru acest indice au comparat opiniile managerilor în două perioade: 31 decembrie 2013 şi 30 iunie 2014.

Astfel, rezultatele cercetării arată că un procent scăzut de respondenţi (3,5%) aşteaptă o creştere semnificativă a veniturilor în 2014, dar majoritatea (57,69%) se aşteaptă doar la o uşoară creştere a veniturilor în acest an. Procentul celor care aşteaptă o uşoară creştere a crescut de la 51,5% în decembrie 2013 la 57,69% în iunie 2014.

Pentru stabilirea noului indice, membrii CIS au răspuns la o serie de întrebări legate de  aspecte precum: aşteptările legate de rezultatele operaţionale şi de creştere, perspectivele asupra investiţiilor de capital pentru anul următor, atractivitatea României comparat cu alte zone geografice similare în care companiile respective işi desfăşoară activitatea, planurile referitoare la forţa de muncă şi aprecieri despre mediul administrativ, legislativ şi fiscal.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO