Companii

Cooperativa Argedava Novaci investeşte 8 mil. euro într-un depozit pentru ceapă

Cooperativa Argedava Novaci investeşte 8 mil. euro...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

11.04.2024, 00:07 2201

Cooperativa Agricolă Argedava Novaci, care cultivă în total 800 de hectare de teren în mai multe judeţe din jurul Capitalei, vrea să investească 8 mil. euro într-o hală de depozitare şi condiţionare a cepei, mizând pe diferenţele de preţ dintre perioada de supraproducţie şi primăvară, atunci când România este nevoită să importe.

„România produce în prezent între 30 şi 40% din consum. Cea mai mare problemă este că nu avem capacităţi de condiţionare şi de depozitare pentru că această legumă are nevoie de nişte celule de ventilare pentru păstrare. Or, aceste celule costă foarte mult“, a spus Ionuţ Vochin, preşedintele coope­rativei şi director executiv al Oxigen Agro Product Company, parte a Argedava Novaci.

Conform ultimelor date, România importă peste 80.000 de tone de ceapă anual din Ţările de Jos sau alte ţări ale Uniunii Europene.

Producţia anuală, care trece de 300.000 de tone, nu reuşeşte să acopere necesarul de consum pentru că România nu are depozite care să menţină ceapă pe o perioadă mai lungă de timp.

De asemenea, antreprenorii din domeniu spun şi că o parte din această cantitate de ceapă se produce în gospodăriile proprii şi nu ajunge în circuitul economic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO