Companii

Cramele Recas a investit 500.000 de euro pentru inca 50 de hectare de vita nobila

28.03.2005, 00:00 27


Producatorul de vin Cramele Recas intentioneaza ca in acest an sa investeasca in extinderea suprafetei viticole si sa-si mareasca cifra de afaceri cu 20% fata de 2004, pana la 5 milioane de euro.


Podgoria cramelor Recas cuprinde 700 de hectare cultivate cu vita de vie, iar conducerea firmei a alocat aproximativ 500.000 de euro pentru infiintarea a 50 de hectare de vita de vie nobila.


"Vom planta soiuri nobile pentru vinurile Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay, Cabernet Sauvignon si soiul Victoria pentru struguri de masa. In acest fel ne vom imbunatati productia si vom reusi sa fim mai competitivi pe piata", a declarat pentru ZF Transilvania Gheorghe Iova, director tehnic al companiei.


In 2004 Cramele Recas au investit aproximativ 1,5 milioane de euro in retehnologizare si modernizare. "Am construit o noua linie de imbuteliere si am achizitionat utilaje pentru procesul de fabricatie in valoare de peste 1,2 milioane de euro, am cumparat utilaje necesare in viticultura de peste 120.000 de euro si am plantat vie nobila de peste 160.000 de euro", a declarat Iova.


Planurile pe 2005 ale companiei mai includ si extinderea la nivel national a retelei de distributie. "Dorim ca vinurile noastre sa se poata regasi in toate magazinele de specialitate din tara", a adaugat Gheorghe Iova.


Piata interna nu este singura vizata de conducerea companiei. "In 2004, ponderea exportului in cifra de afaceri a fost de peste 55%, iar in acest an estimam continuarea cresterii la export", a precizat directorul tehnic al Cramelor Recas, fara a specifica cu cat vor creste livrarile.


Din productia anuala totala, care se ridica la aproximativ cinci milioane de litri de vin, compania timiseana exporta in special in Anglia, SUA, Germania si Coreea de Sud. Marcile recunoscute pe plan international sunt "Origin" - in Anglia - si "Vampire" in Statele Unite ale Americii.


Cramele Recas au fost infiintate in anul 1998, iar in anul 1999 a concesionat de la Agentia Domeniilor Statului suprafata de 668 ha de vie. La ora actuala firma are 150 de angajati, numarul lor fluctuand in functie de lucrarile sezoniere. Din 2001, S.C. Cramele Recas S.R.L. este o societate romano-britanica cu capital 100% privat, structura actionariatului fiind 20% britanica si 80% romana, avandu-i ca actionari majoritari pe englezul Philip Cox si romanii Gheorghe Iova si Ioan Georgiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO