Companii

Cramele Recas investesc 2 mil. euro pentru extinderet

17.01.2006, 20:04 19

Reprezentantii producatorului de vin Cramele Recas, din judetul Timis anunta pentru acest an investitii de aproximativ 2 milioane de euro in modernizarea fluxului tehnologic si in infiintarea unei plantatii noi de 65 de hectare. Anul trecut, producatorul timisorean a mai investit peste 500.000 de euro in plantarea de soiuri nobile pentru vin Pinot Noir, Pinot Gris, Chardonnay si Cabernet Sauvignon.

In urma acestor investitii, conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de peste 8 mil. euro, valoare reprezentand o crestere de 20% fata de anul trecut. In 2005, evolutia acestui indicator a inregistrat o crestere de peste 40% fata de 2004.

Cramele Recas exporta 60% din productia anuala de aproximativ 5 milioane de litri de vin, iar planurile companiei pentru acest an includ cresterea livrarilor pe piata interna.

"Pe viitor ne dorim o prezenta mai consistenta pe piata interna pentru a valorifica aproximativ 50% din productie. Momentan insa piata interna nu este suficient de matura, atat din punctul de vedere al comerciantilor, cat si din cel al consumatorilor. Evolutia pietei va fi accelerata in perioada urmatoare mai ales datorita concurentei importurilor care va genera o selectie a distribuitorilor si o crestere a consumului", a declarat pentru ZF Transilvania Gheorghe Iova, director tehnic la Cramele Recas. Pentru a "cuceri" o cota mai mare din piata interna, producatorul de vinuri se pregateste sa lanseze o noua gama de bauturi adaptate gustului consumatorului autohton.

"Portofoliul nostru este construit pe gustul consumatorului occidental, accentul fiind pus pe vinurile seci. Chiar daca gusturile consumatorului autohton vor evolua spre aceleasi preferinte, nu vrem sa neglijam actualul profil al consumatorului. De aceea vom lansa o gama de vinuri demidulci si vom adauga in portofoliul nostru vinuri demiseci", a mai spus Iova.

Una dintre gamele noi de vinuri pe care compania intentioneaza sa le lanseze pe piata interna anul acesta este cea a vinurilor rose, segment cu care pana acum producatorul a fost prezent doar pe piata externa.

Politica elaborata de Cramele Recas pentru anul acesta prevede o dezoltare a colaborarii cu distribuitorii regionali, pentru promovarea vanzarilor indirecte. "Portofoliul de clienti se va dezvolta o data cu deschiderea de noi puncte de vanzare ale marilor retele de distribuitori nationali si prin intrarea altor jucatori pe piata", adauga reprezentantul firmei.

Conform datelor furnizate de producator, in 2005, cele mai bune vanzari le-a avut gama "entry level" - Schwaben Wine.

Cramele Recas, care este o companie romano-britanica, a fost infiintata in 1998, iar in 1999 a concesionat de la Agentia Domeniilor Statului suprafata de 668 ha de vie. Firma are 150 de angajati, numarul lor fluctuand in functie de lucrarile sezoniere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO