Companii

Cristian Constantinescu, cel care în 2016 a vândut Noriel pe 24 mil. euro, a dezvoltat între timp o reţea de 50 de magazine de cosmetice

Cristian Constantinescu, cel care în 2016 a vândut...

Autor: Cristina Roşca

20.02.2024, 00:07 16303

Cristian Constantinescu, unul dintre cei mai discreţi antreprenori locali, cunoscut pentru că a cofondat şi apoi a vândut Noriel, un grup cu activităţi în retailul, distribuţia şi producţia de jucării, s-a reorientat către domeniul frumuseţii. Astfel, începând cu 2017 el a dezvoltat lanţul de magazine de cosmetice naturale Nala, care a ajuns la 50 de unităţi în România.

Antreprenorul a început să construiască Nala la scurtă vreme după ce a vândut Noriel, alături de familia sa, către fondul de investiţii Enterprise Investors. Acesta din urmă a plătit atunci 24 mil. euro.

Constantinescu, care se descrie pe propriul profil de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn drept un „antreprenor în serie, care a creat businessuri evaluate la peste 40 mil. euro (valoare equity), cu un exit la activ şi actualmente CEO al Nala Cosmetics (...)“, a dezvoltat rapid businessul din domeniul frumuseţii. Această expansiune accelerată a dus şi la o creştere a vânzărilor. Potrivit Ministerului de Finanţe, în 2022, ultimul an pentru care există date publice, cifra de afaceri a Nala Cosmetics SRL a fost de aproape 34 mil. lei (6,8 mil. euro), cu o marjă netă de circa 10% şi cu 122 de salariaţi.

Businessul a crescut cu aproape 50% într-un an şi s-a mai mult decât dublat versus 2020.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO