Companii

Cum ar putea arăta noua schemă pentru energie regenerabilă?

Cum ar putea arăta noua schemă pentru energie...

Autor: Roxana Petrescu

29.03.2013, 00:07 1047

Un investitor într-un proiect solar care este recompensat acum cu 6 certificate verzi pentru fiecare megawatt/oră produs ar putea să primească din vara acestui an doar patru, restul urmând să fie recuperat în mod eşalonat de la jumătatea anului 2016, se arată într-un nou proiect de ordonanţă de urgenţă prin care se urmăreşte modificarea actualei scheme de sprijin pentru investitorii în energie regenerabilă.

Investitorii în eoliene de exemplu ar urma să primească doar un certificat verde în loc de două cât au în prezent, urmând ca abia din 2018 să-şi recupereze eşalonat numărul de certificate amânate, potrivit acestui nou proiect de ordonanţă de urgenţă. Modificarea ar urma să intre în vigoare din iulie, anul acesta.

Până acum, o altă variantă vehiculată în piaţă prevedea reducerea substanţială a numărului de certificate verzi alocate pentru fiecare tehnologie în parte, concomitent cu reducerea pre­ţului maxim admis de lege, de la 55 euro până la 30 euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO