Companii

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE. Târgurile imobiliare aşteaptă mii de vizitatori dispuşi să cumpere locuinţe într-o perioadă tulbure: „Vedem prudenţă. Piaţa rezidenţială s-a maturizat“

Toamna se numără casele şi apartamentele

CUM SĂ LOCUIEŞTI MAI BINE. Târgurile imobiliare...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.10.2022, 17:40 1540

♦ Dezvoltatorii vin şi cu speranţa de a atrage investitori la târguri, pariind astfel pe cei care încă văd investiţiile în imobiliare ca pe o oportunitate.

Prudenţă din partea cumpă­rătorilor şi atenţie la eficienţa energetică din partea dezvolta­torilor – acestea sunt două dintre tendinţele care ghidează în acest moment piaţa rezidenţială din Bucureşti şi din restul ţării.

Este constatarea organizatorilor a trei mari târguri de profil care urmează să aibă loc în această toamnă. Organizatorii Imobiliarium, Târgul Naţional Imobiliar şi Salonul Imobiliar Bucureşti spun la unison că piaţa rezidenţială s-a maturizat, dezvoltatorii sunt mai preocupaţi de ce locuinţe pun pe piaţă, iar cumpărătorii sunt mai atenţi pe ce dau banii.

„Vedem şi mai multă prudenţă, dar şi mai multe ansambluri construite eficient energetic, din ce în ce mai multe. Sunt foarte multe oferte cu potenţial investiţional, semn că piaţa este deja matură“, spune Dora Pătraşcu, unul dintre organizatorii Salonului Imobiliar Bucureşti, care va avea loc în a doua parte a lunii noiembrie 2022.

Ea precizează că, dacă vizitatorii vin foarte hotărâţi să facă o achiziţie, în general, circa 75% dintre cei care ajung la eveniment cumpără o proprietate în decurs de maximum jumătate de an după aceea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO