Companii

Cum se împart 10 miliarde de euro, investiţii în eoliene şi solare noi, între judeţele României? Trei judeţe iau peste 40% din bani, Constanţa şi Tulcea se redeschid pentru noi proiecte

Autor: Roxana Petrescu

06.07.2023, 10:00 305

Arad, Galaţi şi Constanţa sunt judeţele care în acest moment au şansa de a atrage cele mai mari investiţii în regenerabile la nivel naţional, potrivit proiectelor de eoliene şi solare cu avize sau contracte de racordare valabile la data de 31.05.2023 Dacă toţi cei 10 GW de proiecte care au acum actele în regulă se vor pune în funcţiune, doar cu această capacitate România şi-ar atinge ţintele setate prin Planul Naţional Integrat de Energie şi Schimbări Climatice (PNIESC). În realitate însă, intenţiile sunt mult mai mari.

Datele cen­tralizate de ZF şi fur­nizate de Transelectrica, operatorul sistemului naţional de transport de energie, cu un rol esenţial în dezvoltarea regenerabilelor, arată că pe data de 31.05.2023 proiectele eoliene şi solare cu o capacitate cumulată de circa 10 GW aveau avizele sau contractele tehnice de racordare la reţea.

Obţinerea acestor documente este foarte importantă pentru că acele proiecte care trec de faza avizării au garanţia că vor avea un loc în sistem, fiindu-le aprobată o soluţie de racordare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO