Companii

Cum şi-au rotunjit veniturile hotelurile din Cluj-Napoca în perioada festivalului Untold. „Piaţa din Cluj este o piaţă de evenimente, călătoriile nu au revenit la nivelul din 2019“

În 2021 Grand Hotel Italia a raportat afaceri de 13 mil. lei, faţă de 26 mi­lioane de lei cifră de afa­ceri în anul de referinţă 2019.

Autor: Mirabela Tiron

27.08.2022, 10:21 544

♦ Radisson Blu din Cluj, unde 4 nopţi de cazare s-au rezervat şi cu 3.000 de euro la Untold: Am deschis la timp hotelul, toate camerele au fost ocupate, acest festival are un aport important în business ♦ Hotelul de cinci stele Grand Hotel Italia, cu 187 de camere: Patru zile de Untold ne-au asigurat un sfert de lună ca business. Camera dublă s-a rezervat şi cu 200 de euro/noapte.

Untold, cel mai mare festival de muzică electronică şi pop din România, a rotunjit semnificativ conturile hotelurilor şi ale celorlalte unităţi de cazare din Cluj Napoca. Hotelierii spun că festivalul aduce un contribuţie impor­tantă în business în condiţiile în care luna august este o lună cu puţine rezervări în afara acestui eveniment.

„Sala Polivalentă şi stadionul Cluj Arena ne salvează. Toate aceste evenimen­te spor­tive care se organizează la Cluj, dar şi fes­tivalurile Electric Castel şi Untold ne ajută foarte mult. Patru zile de Untold, când ca­me­ra dublă s-a rezervat cu 150 euro - 200 de euro pe noapte, peste preţul nor­mal, ne-au asigurat un sfert din luna august ca busi­ness“, a spus pentru ZF Simion Prunean, adminis­tratorul hotelului de cinci stele Grand Hotel Italia din Cluj, parte a lanţului italienesc Select Hotels Group. Hotelul, cu 187 de camere, a fost deschis în 2011 în urma unei investiţii de peste 20 de milioane de euro făcută de fa­milia de italieni Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO