Companii

Dacia va exporta 4.000 de Logan Pick-up

22.02.2008, 20:15 11

Automobile Dacia estimeaza ca va exporta in 2008 aproximativ 4.000 de vehicule comerciale Logan Pick-Up in Turcia si Bulgaria, tinta de vanzari pentru piata interna fiind fixata la 10.000 de unitati, potrivit lui Jacques Daniel, directorul comercial al companiei.
Astfel, circa 10% din vanzarile estimate pentru acest an in Romania vor fi realizate de noul model utilitar. "In Turcia credem ca vom vinde 3.000 de vehicule utilitare Logan Pick-Up, iar in Bulgaria estimam comercializarea a cateva sute, pentru ca aceasta piata este afectata de importurile de autovehicule uzate importate din pietele vestice", a afirmat Daniel.
Oficialul Dacia a adaugat ca productia modelului pick-up in alta uzina Dacia din lume si comercializarea automobilului pe alte piete decat cele mentionate anterior va incepe sau nu in functie de evolutia Logan Pick-up in cele trei state, mai ales pe piata turca.
Constructorul auto va incepe preluarea comenzilor pentru modelul Pick-Up la sfarsitul lunii februarie, iar primele livrari vor fi facute la inceputul lui aprilie, la preturi cuprinse intre 7.250 de euro, pentru echiparea de baza, si 9.300 de euro cu TVA inclus.
Daniel a precizat ca Dacia nu va construi un vehicul utilitar cu patru portiere si bena (double cab) ca dezvoltare a modelului Logan Pick-up, din motive care tin de costuri si de pozitionarea pe piata.
Fostul model Dacia Pick-up, produs pana in toamna anului 2006, a fost produs si in varianta cu 4 usi. Vanzarile de automobile Dacia pe piata locala aferente anului trecut au depasit 100.000 de unitati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO