Companii

Dana Petcu, după zece ani la Dior în România, preia o funcţie regională la Guerlain în Varşovia

Dana Petcu, după zece ani la Dior în România, preia o...

Autor: Cristina Roşca

21.04.2022, 00:07 1047

O vreme ea s-a ocupat şi de operaţiunile din Ungaria ale brandului francez de cosmetice de lux.

Dana Petcu, executivul care a condus timp de mai bine de un deceniu operaţiunile brandului de cosmetice Dior în România, se mută la Varşovia pentru a prelua o funcţie regională la Guerlain. Atât Perfumes Christian Dior, cât şi Guerlain sunt branduri de lux aflate în portofoliul aceluiaşi grup gigantic LVMH, care deţine şi Louis Vuitton şi Moet Hennessy.

„După aproape 12 ani la Dior, merg mai departe, acceptând o nouă provocare în cadrul grupului LVMH. M-am alăturat brandului Guerlain, voi conduce hubul regional din Polonia, mutându-mă la Varşovia, cu mi­siunea de a dezvolta brandul cu o istorie de 190 de an“, spune ea. Perfumes Christian Dior se ocupă local de distribuţia produselor pe piaţă către retaileri şi are şi un magazin monobrand propriu în Băneasa Shopping City. Compania care operează businessul EPCD RO

Distribution, a avut afaceri de 22 mil. lei în 2020 (ultimul an pentru care există date), faţă de 27,5 mil. lei înainte de pandemie. Dana Petcu şi-a conturat aproape întreaga carieră în domeniul cosmeticelor.

Drumul în lumea industrie l-a început în cadrul companiei de distribuţie Niran Cosmetics, unde a pornit de pe poziţia de asistent manager şi unde a devenit apoi brand manager. Ulterior, a fost promovată ca director de marketing şi vânzări, poziţie pe care a rămas timp de 12 ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO