Companii

Danezul care a pus umărul la construirea fabricii Philip Morris din Otopeni se întoarce în România ca managing director

Danezul care a pus umărul la construirea fabricii Philip...

Autor: Adelina Mihai

03.02.2015, 00:00 414

Philip Morris România, producătorul ţigaretelor Marlboro, a adus la conducerea operaţiunilor locale un executiv de origine daneză, Steen Hjortholm, care în urmă cu 16 ani a pregătit terenul pentru deschiderea fabricii din Otopeni. El a venit în România pentru prima dată în 1998 ca director de distribuţie şi a fost responsabil de construirea infrastructurii de logistică şi distribuţie menită să pregătească prima investiţie a companiei într-o capacitate de producţie în România, în Otopeni. Steen Hjortholm a recrutat atunci, de la zero, o echipă de 40 de oameni. Cu o experienţă de 19 ani în cadrul companiei, noul şef al Philip Morris vine în România de pe poziţia de Director Commercial Capabilities Development în cadrul Philip Morris International, după ce a lucrat mai bine de doi ani la sediul central al companiei din Lausanne. Anterior, el a mai avut poziţii regionale de management în diferite zone din Africa de Sud şi din Iordania,  dar a fost şi director general în cadrul Philip Morris Ungaria. 

Hjortholm îl înlocuieşte pe Sergey Slipchenko, managerul rus care a condus afacerile locale ale Philip Morris în ultimii patru ani şi care a fost numit vicepreşedinte pe corporate affairs pentru Rusia şi Belarus în cadrul companiei. Philip Morris a avut afaceri pe plan local de peste 2,14 mld. lei în 2013 şi aproape 800 de angajaţi. Compania se află pe locul trei într-o piaţă estimată la valoarea de peste 12,4 miliarde de lei, unde principalii competitori sunt BAT şi JTI. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO