Companii

Daniel Boaje a plecat de la McDonald’s România cu 12 mil. euro după ce şi-a vândut pachetul de 10% din acţiuni. El a condus operaţiunile locale ale McDonald’s timp de circa zece ani şi a fost acţionar minoritar în ultimii cinci

Daniel Boaje

Daniel Boaje

Autor: Cristina Roşca

30.09.2020, 09:00 27211

Executivul român Daniel Boaje a încasat 12 mil. euro pentru pachetul de 10% pe care îl deţinea la McDonald’s România. El a plecat în această vară de la con­ducerea lanţului de restaurante după aproape un de­ce­niu şi tot atunci şi-a vândut pachetul de 10% din acţiuni.

Cumpărătorul este grupul maltez Premier Capital care a devenit astfel singurul acţionar al companiei care ope­rează businessul McDonald’s pe plan local. Maltezii au devenit acţionarii acestei afaceri acum cinci ani când au preluat franciza McDonald’s în România. Tot atunci a intrat şi Daniel Boaje în ac­ţio­nariat cu 10% din titluri, con­ti­nuându-şi totodată man­datul de executiv. Până la înce­pu­tul lui 2016, lanţul american de res­ta­u­rante de tip fast-food îşi opera businessul direct.

În timpul mandatului lui Boaje busi­nessul McDonald’s s-a mai mult decât dublat, la 926 mil. lei anul trecut. În aceeaşi perioadă, 2011-2019, profitul a crescut de şapte ori, la 123 mil. lei. El nu a dezvăluit detalii privind planurile de viitor.

McDonald’s România este liderul pieţei locale de restaurante din România cu circa 85 de unităţi care acoperă principalele oraşe din ţară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO