Companii

Darcons, firma care a construit podul prăbuşit anul trecut în Neamţ, îngroaşă rândul celor mai mari insolvenţe din construcţii din 2022. Reabilitarea podului de peste Siret a fost parte dintr-un proiect care a cuprins 44 de drumuri judeţene şi poduri, valoarea totală a lucrărilor fiind de peste 264 de milioane de lei cu TVA.

Darcons, firma care a construit podul prăbuşit anul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.03.2023, 17:20 11139

Compania de construcţii Darcons din judeţul Neamţ, responsabilă de construcţia podului de peste râul Siret care s-a prăbuşit anul trecut, a intrat în insolvenţă, potrivit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului la solicitarea ZF, şi este astfel una dintre cele mai mari insolvenţe din 2022, după cifra de afaceri a com­paniilor care au ajuns în această procedură anul trecut.

„Începând cu luna octombrie 2021, pe fondul creşterii preţurilor la materialele de construcţii, al creşterii costurilor cu forţa de muncă şi al dobânzilor bancare la creditele contractate, suprapuse peste decontarea cu întârziere a lucrărilor executate, societatea nu a mai putut achita la termen furnizorii, iar instrumentele de plată emise de societatea noastră furnizorilor au fost refuzate la plată din lipsă de disponibil“, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, unde a fost publicată în august 2022 decizia de intrare în insolvenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO