Companii

Diehl Controls, un producător german de componente pentru electrocasnice, începe construcţia fabricii de la Braşov. Producţia va demara la jumătatea anului 2024

Diehl Controls, un producător german de componente...

Autor: Miruna Diaconu

05.09.2023, 11:31 3260

Diehl Controls, un producător german de componente pentru electrocasnice, începe construcţia fabricii de la Braşov, urmând ca producţia să fie demarată la jumătatea anului 2024. Până la începerea producţiei, producătorul va angaja circa 100 de persoane.

„Ceremonia de astăzi de punere a pietrei de temelie marchează începutul unui nou capitol pentru Braşov ca locaţie industrială. Un capitol pe care dorim să îl scriem cu succes împreună cu oraşul şi regiunea. Până la începerea producţiei de la jumătatea anului 2024, vom construi o clădire durabilă cu o infrastructură solidă împreună cu partenerul nostru de proiect, CTP şi angaja peste 100 de persoane cu înaltă calificare", spune Josef Fellner, CFO al Diehl Controls.

Până în 2027, în fabrica de la Braşov vor lucra circa 600 de angajaţi care vor fabrica până la 12 milioane de sisteme electronice anual, inclusiv pentru pompe de căldură. Un alt obiectiv al grupului german va fi producţia de sisteme electronice standardizate IATF (International Automotive Task Force) pentru industria auto, potrivit reprezentanţilor companiei.

Diehl are mai multe fabrici în Europa, America şi Asia. Unitatea de producţie din Braşov va fi cea de-a şaptea fabrică la nivel global a grupului şi a treia la nivel european, Diehl având unităţi de producţie în Polonia, Germania, SUA, China şi Mexic. Componentele care vor fi realizate la Braşov urmează a fi livrate către clienţii companiei din regiune.

În următorii zece ani, participanţii la proiect vor investi circa 40 milioane euro în fabrica ce va avea o suprafaţă de 18.000 metri pătraţi, aflat pe un teren de peste 125.800 de metri pătraţi, situat în zona industrială.

Diehl Controls, face parte din grupul Diehl, care numără un total de 17.000 de angajaţi în cinci sectoare industriale, produce componente şi soluţii tehnice pentru aparate de uz casnic şi industrial, cum ar fi pompe de căldură, maşini de spălat, frigidere şi sisteme de gestionare a bateriilor. Printre clienţii săi se numără BSH, Electrolux, Haier, Miele, Panasonic, Stiebel Eltron, Stihl, Vaillant sau Whirlpool. Diehl Controls are aproximativ 3.700 de angajaţi la nivel global.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO