Companii

Distribuitorul de seminţe Biochem din Constanţa: Recuperarea banilor pentru inputurile la porumb şi floarea-soarelui se va face greu, fermierii se plâng de recoltă slabă. Biochem a ajuns la 168 mil. lei afaceri anul trecut

Distribuitorul de seminţe Biochem din Constanţa:...

Autor: Mirabela Tiron

29.08.2023, 18:00 2259

Biochem a ajuns la 168 mil. lei afaceri anul trecut, businessul crescut în ultimii ani şi pe fondul ieşirii de pe piaţă a concurenţei, după ce companiile Cargill şi Agricom au renunţat la divizia de inputuri.

Inginerul agronom Con­stan­tin Chimişliu, proprietarul com­paniei Biochem din Constanţa, care distribuie către fermierii români seminţe de cereale, pesticide şi îngrăşăminte, spune că fermierii se plâng de recolta slabă pe porumb şi floarea-soarelui şi se aşteaptă ca recuperarea banilor pe inputuri să fie mai greoaie.

„Lucrăm cu peste 500 de fer­mieri, o parte au plătit inputurile luate de la noi pentru orz, grâu, rapiţă, noi am plătit furnizorii dar pe porumb şi floarea-soarelului cred că recuperarea banilor se va face greu. Fermierii se plâng că nu a plouat şi nu au ce recolta şi aşteaptă ajutor de la minister“, a spus pentru ZF inginerul agronom Constantin Chimişliu, care a intrat în comerţul cu pesticide în 1991. Anterior, el a lucrat ca director de cercetări în agricultură timp de opt ani, la staţiunea de cercetări Va­lul lui Traian, subordonată Institu­tului Naţional de Cercetare-Dez­voltare Agricolă Fundulea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO