Companii

Dr. Oetker negociaza achizitia unei fabrici din judetul Arges

Dr. Oetker negociaza achizitia unei fabrici din judetul Arges

Click pentru imaginea marita

07.12.2007, 21:03 308

Tranzactia s-ar putea ridica la cateva milioane de euro. Compania Inedit detinuta de Aurelian Eremia, un om de afaceri din Arges, are o fabrica in localitatea Cetateni (judetul Arges) si isi distribuie produsele in supermarketuri, hipermarketuri si magazine cash & carry si pe piete externe, printre care se numara Franta, Israel, Ungaria sau Bulgaria.
Contactate de ZF, cele doua companii nu au dorit sa comenteze informatiile.
Achizitia producatorului roman i-ar permite companiei Dr. Oetker Romania sa intre pe piata preparatelor din soia, un segment slab dezvoltat pana in prezent. Cel mai mare procesator de soia de pe piata locala este in prezent compania romano-americana Expur Urziceni. Dr. Oetker activeaza in Romania pe piata deserturilor si a aditivilor alimentari, a cerealelor, snacks-urilor si semipreparatelor.
Dr. Oetker a intrat pe piata locala prin productie in anul 1998, cand a cumparat Regal Corporation din Domnesti (Arges), o firma producatoare de budinci si zahar vanilat. In anul 2001, compania a inceput constructia fabricii din Curtea de Arges, care a fost inaugurata un an mai tarziu.
Anul trecut, compania germana a extins cu 20-30% capacitatea de productie a unitatii din Curtea de Arges.
Dr. Oetker Romania are in prezent 366 de angajati si a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 30,7 mil. euro, in crestere cu circa 13% in euro fata de anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. In acelasi interval, profitul net al companiei a stagnat in jurul valorii de 6 mil. euro.
Inedit a inregistrat anul trecut un profit net de circa 82.000 de euro, la o cifra de afaceri de aproximativ 1,1 mil. euro.
Grupul german Oetker, care este o afacere de familie, are si divizii de bauturi alcoolice si non-alcoolice, precum si firme active in sectorul transporturilor maritime, financiar-bancar si mai multe hoteluri.
Pe piata romaneasca, Oetker mai detine compania Astese Production, importatorul bauturilor Angelli in Romania si unul dintre cei mai mari jucatori pe segmentul sau de piata. Astese Production detine o fabrica de vinuri la marginea Capitalei, construita pe o suprafata de 24.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO