Dragoş Damian, CEO Terapia: Cu banii plătiţi pe clawback mai bine aş fi construit o fabrică de vaccinuri

Secțiune susținută de Medlife Logo

30 mai 2018 Autor: Georgiana Mihalache

Producătorul de medicamente Terapia Cluj şi-a majorat afacerile cu 18% în 2017, până la 671 mil. lei

Producătorul de medicamente Terapia din Cluj, parte a grupului indian Sun Pharma, a raportat afaceri de 671 de milioane de lei în 2017, în creştere cu 18% faţă de anul anterior, cu 867 de angajaţi. Profitul companiei a scăzut însă anul trecut comparativ cu 2016 cu circa 7%, până la 131,9 mil. lei, după cum arată datele publice. „Am optimizat mixul de produse pe piaţa domestică, punând accentul pe produse fără prescripţie şi lansând 15 medicamente noi şi am crescut exporturile către Uniunea Europeană şi zona fostă CIS (Comunitatea Statelor Independente – n.red.). Scăderea de profit este rezultatul clawback-ului, pentru care am bugetat la începutul anului circa 45 milioane lei şi am plătit peste 55 de milioane de lei“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj. Terapia este deţinută de grupul Sun Pharma, fondat de Dilip Shanghvi, unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din India. În martie 2015, Sun Pharma a anunţat că a finalizat achiziţia şi începe integrarea operaţiunilor. Piaţa românească de medicamente a ajuns la 14,1 mi­liarde de lei în 2017, în creştere cu 9% faţă de anul anterior, potrivit informaţiilor oferite de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 30.05.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
terapie
, bani
, ceo
, clawback
, construire
, dragos damian
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide