Companii

Dragos Dinu intra cu 30% din actiuni in firma de consultanta a lui Nestor si a fostului sef de la Novartis

Dragos Dinu intra cu 30% din actiuni in firma de consultanta a lui Nestor si a fostului sef de la Novartis

Dragos Dinu: A devenit actionar al Link Resource dupa 13 ani in industria farmaceutica si un mandat de sase ani de CEO al celui mai mare grup farma local, A&D Pharma. Plecarea sa a luat prin surprindere industria de profil, fiind considerat unul dintre cei mai influenti executivi din piata. Ion Nestor: Este unul dintre cei mai cunoscuti avocati de business si partenerul coordonator al Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). NNDKP a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 12,6 mil. euro, fiind cea mai mare casa de avocatura in functie de veniturile incasate.

17.12.2008, 17:23 163

Dragos Dinu, care a renuntat in vara acestui an la functia de CEO al celui mai mare grup din industria farmaceutica A&D Pharma, a intrat ca actionar in Link Resource, firma de consultanta in industria farmaceutica infiintata in acest an de Nicolae Voiculescu (fostul sef al Novartis Romania) si Ion Nestor (partenerul coordonator al NNDKP).

"Managementul este pentru mine un subiect incheiat. Dupa 13 ani de executie in industria farmaceutica, acum am simtit nevoia sa-mi folosesc aceasta experienta intr-un alt domeniu, pe care il privesc ca pe o noua etapa in cariera mea", a spus Dragos Dinu, referindu-se la motivele pentru care a ales aceasta companie.
Fostul sef al Novartis este vazut in mediul de business drept unul dintre apropiatii lui Dragos Dinu, colaborarea dintre ei incepand cu mult timp in urma. Dragos Dinu, care detine 2,23% din titlurile A&D Pharma, spune ca a avut trei-patru oferte dupa plecarea din cadrul grupului, dintre care doua mai serioase.
Link Resource a avut in acest an doar sase luni de activitate, fiind considerata de fondatori drept un start-up, "pentru care iti trebuie cel putin un an ca sa il pui bine pe picioare". Dragos Dinu, spune ca dupa ce lucrurile se vor aseza pe fagas normal, analizeaza si posibilitatea demararii unui alt business in zona antreprenoriala. "Vreau sa fac si alceva. Ma gandesc la o investitie pe partea de antreprenoriat si ma uit la retail, la branding. Nu voi avea insa o alta initiativa in industria farmaceutica", a spus Dragos Dinu, care detine 30% din actiunile Link Resource. Ion Nestor si Nicolae Voiculescu impart un procent similar, restul de 10% fiind detinute de Alexandra Petrila, care anterior a lucrat in cadrul Novartis Romania. In legatura cu actiunile pe care le detine la A&D Pharma, Dinu spune ca pe termen scurt nu are in vedere sa le vanda.
Investitia pentru demararea proiectului Link Resource a fost de 200.000 de euro, iar in legatura cu estimarile financiare pentru acest an, reprezentantii firmei de consultanta s-au marginit sa spuna doar ca sunt in linie cu asteptarile.
Ion Nestor este unul dintre cei mai cunoscuti avocati de business si partenerul coordonator al Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). NNDKP a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 12,6 milioane de euro, fiind cea mai mare casa de avocatura in functie de veniturile incasate, iar pentru acest an estima o crestere de 10%. "Vom depasi bugetul pentru 2008 pentru ca anul in sine a fost unul de exceptie, nu numai pentru noi, ci si pentru intreaga piata. Din luna septembrie insa toata economia a inceput sa intre pe un trend descrescator, care se simte si la nivelul pietei de avocatura", a spus Nestor.
Cu toate acestea, Nestor estimeaza ca trimestrul patru va fi in media primelor trei trimestre, deoarece un impact mai puternic va fi resimtit din martie 2009. In legatura cu bugetul pentru 2009, Nestor nu se asteapta la o crestere. "Nu cred ca vom avea crestere in 2009, din cauza situatiei economice generale. Previziunea este de bun- simt daca ne raportam la 2008, care a fost un an de crestere exceptional", a adaugat avocatul.
Bugetul pentru anul 2009 este in lucru, varianta finala urmand sa fie gata in ianuarie. In legatura cu nivelul cursului de schimb pe care il va lua in calcul, Nestor spune ca va fi "varianta cea mai conservatoare".
La nivelul resurselor umane vom asista la o cerere mai mica fata de ultimii ani, cand in piata a fost foarte multa efervescenta din acest punct de vedere.
"Toate firmele de avocatura isi ajusteaza din mers politica de tarife. Este firesc in aceasta perioada, insa acest lucru nu inseamna neaparat o scadere", a spus Nestor.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO